Slavili jsme Den vody s obojživelníky

V sobotu 23. března se v Hulicích konala oslava Světového dne vody. Návštěvníci Vodního domu měli možnost nahlédnout do života obojživelníků v místním mokřadu, vyrobit si dřevěný vodní mlýnek nebo si zahrát naučnou hru ve venkovním areálu na naučné stezce.

Světový den vody se na návrh OSN slaví od roku 1993, a to vždy 22. března. Mottem toho letošního je „Water for peace“. To připomíná, že voda nemusí být jen strůjcem míru, ale také konfliktů. Během letošního Dne vody upozorňuje Organizace spojených národů na to, že tři miliardy lidí z celého světa jsou závislé na vodě, která přitéká přes státní hranice.

Ve Vodním domě byla oslava věnovaná především obojživelníkům. O nich se návštěvníci mohli dozvědět díky naučné hře, která je provedla venkovním areálem. Skládali tak puzzle, tipovali, čím se kdo živí, poznávali stavbu těla obojživelníků nebo se více dozvěděli o ochraně přírody. Součástí akce byly také dvě exkurze do EVL Želivka a na opuštěné dálniční mosty. 

Oslav Světového dne vody se zúčastnilo více než 80 návštěvníků a my se opět těšíme na viděnou v neděli 7. dubna od 10:00, kdy bude příležitost navštívit národní přírodní památku Hadce u Želivky. 

2024-03-26T22:45:49+01:00
Přejít nahoru