Týden turistických informačních center jsme oslavili krmením raků a exkurzí na hráz

Oslavám Týdne turistických center jsme věnovali středeční komentované krmení raků a čtvrteční exkurzi na hráz vodní nádrže Švihov.

Celorepubliková akce pořádaná A.T.I.C. ČR a jejími turistickými informačními centry se letos konala počtvrté. Cílem akce je nejen ozvláštnění návštěvy infocentra, ale má zejména zdůraznit důležitost fungování TIC i v dnešní digitální době, ukázat různorodou práci zaměstnanců a zviditelnit sjednocení infocenter napříč republikou, a to i skrze ochrannou známku – bílé íčko v zeleném poli.

Vodní dům se k oslavám připojil komentovaným krmením raků ve hmatovém akváriu a uspořádal jednu z posledních komentovaných prohlídek naší největší vodárenské nádrže Švihov. V průběhu středečního krmení raků se návštěvníci dozvěděli informace ze života raků, lektorka osvětlila problematiku invazních druhů i račího moru a k vidění bylo i několik račích svleček.

Ve čtvrtek 26. října se konala exkurze na hráz. I když se počasí tvářilo typicky podzimně, pofukoval studený vítr a chvílemi to vypadalo na déšť, zájemci o exkurzi se nenechali odradit a statečně vyrazili na hráz s naší průvodkyní Evou. Zpátky se vrátila spousta spokojených lidí. Vypadá to, že tento rok byla poslední možnost podívat se na hráz. Další termíny exkurzí budou pravděpodobně až na jaře. Skupiny 10 a více zájemců si však ještě můžou prohlídky objednat telefonicky na čísle 602 665 409.

Oslav se ve Vodním domě zúčastnilo více než 50 osob, děkujeme všem za účast a těšíme se na viděnou při nějaké další akci.

2023-10-30T08:27:42+01:00
Přejít nahoru