Poznejte cestu vody z přírody do vašich kohoutků

Je tu léto a s ním i výlety po zajímavostech České republiky. K nim zajisté patří i hráz největší vodárenské nádrže ve střední Evropě. Navštivte vodní nádrž Švihov a seznamte se s cestou vody z přírody do vašeho kohoutku.

Vodárenská nádrž, rozkládající se na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny, zásobuje pitnou vodou hlavní město Prahu, středočeskou oblast a části jihočeské a východočeské oblasti České republiky. Oficiálně se toto vodní dílo sice jmenuje Švihov, známější je ale – podle řeky, na níž leží – jako Želivka. 

Komentované prohlídky hráze probíhají od března do listopadu, od úterý do pátku v čase 9 – 15h., o víkendech pouze v rámci větších akcí pro veřejnost. Objednávat je můžete ZDE.

Pravidla pro účastníky exkurzí

  • Sraz účastníků je vždy v recepci Vodního domu.
  • Každý účastník do prezenčního archu se zapíše své jméno, příjmení, datum narození a bydliště. Osobní údaje poskytnuté v rámci exkurze na hráz jsou zpracovávány v souladu s Politikou ochrany osobních údajů Povodí Vltavy, státní podnikVíce informací naleznete zde.
  • Na hráz není možné vnášet žádná zavazadla, ani příruční – účastníci si je mohou uložit do uzamykatelných skříněk ve Vodním domě.
  • Fotografování je povoleno.
  • Při exkurzi se pohybujeme jen po silnici na koruně hráze – nevstupujeme dovnitř tělesa hráze ani na přístupovou lávku a sdružený objekt.

Délka exkurze je cca 45 – 60 minut.

Jste-li organizovaný zájezd, prezenční listinu vám pošleme emailem. Předem vyplněnou ji odevzdáte na recepci Vodního domu před zahájením exkurze.

Jednotná cena komentované prohlídky hráze je 100 Kč za 1 osobu.

2022-07-01T14:25:50+02:00
Přejít nahoru