Exkurze jsou opět možné

Po dvouměsíční pauze způsobené válečným konfliktem na Ukrajině bude opět možné navštívit hráz vodní nádrže Švihov.  Český svaz ochránců přírody Vlašim vás zve na komentované prohlídky, které vás seznámí nejen se stavbou přehrady, ale také s historií zatopených obcí a okolní přírodou.

Vodárenská nádrž, rozkládající se na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny, zásobuje pitnou vodou hlavní město Prahu, středočeskou oblast a části jihočeské a východočeské oblasti České republiky. Oficiálně se toto vodní dílo sice jmenuje Švihov, známější je ale – podle řeky, na níž leží – jako Želivka. 

Komentované prohlídky hráze probíhají od března do listopadu, od úterý do pátku v čase 9 – 15h., o víkendech pouze v rámci větších akcí pro veřejnost. Objednávat je můžete na adrese vodnidum@csop.cz nebo na tel. 602 665 409.

Pravidla pro účastníky exkurzí

  • Sraz účastníků je vždy v recepci Vodního domu.
  • Každý účastník do prezenčního archu se zapíše své jméno, příjmení, datum narození a bydliště. Osobní údaje poskytnuté v rámci exkurze na hráz jsou zpracovávány v souladu s Politikou ochrany osobních údajů Povodí Vltavy, státní podnikVíce informací naleznete zde.
  • Na hráz není možné vnášet žádná zavazadla, ani příruční – účastníci si je mohou uložit do uzamykatelných skříněk ve Vodním domě.
  • Fotografování je povoleno.
  • Při exkurzi se pohybujeme jen po silnici na koruně hráze – nevstupujeme dovnitř tělesa hráze ani na přístupovou lávku a sdružený objekt.

Délka exkurze je cca 45 – 60 minut.

Jste-li organizovaný zájezd, prezenční listinu vám pošleme emailem. Předem vyplněnou ji odevzdáte na recepci Vodního domu před zahájením exkurze.

Jednotná cena komentované prohlídky hráze je 100 Kč za 1 osobu.

2022-04-29T12:03:42+02:00
Přejít nahoru