Den Země jsme slavili v Týnci nad Sázavou a v Pavlovicích

Oslavy mezinárodního Dne Země probíhají každoročně na mnoha místech po celé naší republice. I Vodní dům se přidal k oslavám, tentokrát v Týnci nad Sázavou a v záchranné stanici pro živočichy v Pavlovicích.

Vyhlášení svátku Den Země proběhlo v roce 1969.  Tento svátek se slaví každoročně 22. dubna, tedy jen 8 dní před pálením čarodějnic. Od roku 1990 se ke slavení svátku přidal celý svět a 22. duben byl prohlášen za Mezinárodní den Země. V tento slavnostní den se konají nejrůznější ekologické akce.

V areálu základní školy v Týnci nad Sázavou byly připraveny zábavné aktivity na téma příroda, ekologie a třídění odpadu. V průběhu celého dne prošlo areálem asi 500 žáků. Záchranná stanice pro živočichy a Vodní dům si připravily množství aktivit, díky kterým žáci poznávali různé dřeviny, živočichy a v rámci workshopu si vyrobili přírodní koupelovou sůl.

V sobotu 23. dubna měli lidé jedinečnou příležitost nahlédnout za brány záchranné stanice pro živočichy v Pavlovicích. Návštěvníci měli možnost zúčastnit se komentovaných prohlídek a pro děti i dospělé bylo připraveno odpoledne plné her a dobrého občerstvení pro masožravce i vegetariány. Výtěžek z akce byl věnován  na péči o zvířecí pacienty.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, jak jsme si oba dny užili.

Workshopy v Týnci i v Pavlovicích byly finančně podpořeny z Norských fondů.

2022-04-29T23:36:02+02:00
Přejít nahoru