Vyvětrejte se u vody a poznávejte přitom přírodu

V sobotu 30. května budou mít návštěvníci Vodního domu jedinečnou možnost podívat se zblízka na drobné vodní živočichy a přitom se i trochu namočit. Toto i další aktivity bude možné zažít na Dni vodních breberek.

Během sobotního odpoledne se rodiče s dětmi dozví, jak takové breberky chytat, jak se k nim chovat a naučí se je také poznávat. S jakými živočichy se seznámí, záleží na loveckém úspěchu a hlavně na přírodě samotné. Těšit se ale mohou, že uvidí něco, co pravděpodobně ještě neviděli. Neboť většina těchto živočichů je tak malých, že je pouhým okem neuvidíte. Proto Vodní dům připravil také pozorování pod mikroskopem a představení badatelských pomůcek. „Lovení a pozorování vodních živočichů bývá u dětí velmi oblíbené. Kromě toho je to taky poučné. Děti se naučí poznávat různé druhy vodních živočichů, používat určovací klíče nebo badatelské pomůcky jako jsou např. krabičkové lupy,“ přiblížila akci Veronika Dušková, lektorka v návštěvnickém středisku.

Program bude zahájen ve 13:00 prvním společným lovením breberek. Další lovení budou následovat v pravidelných intervalech. Vše bude probíhat ve venkovním areálu Vodního domu. Pro více informací nás kontaktujte na emailu vodnidum@csop.cz. 

Veronika Dušková

Akce se uskuteční za podpory Středočeského kraje

2020-09-29T14:59:43+02:00
Přejít nahoru