Hravá voda pro děti a tajemné mosty pro dospělé

Tak by se dal shrnout Den vody, který bude pořádat Vodní dům v sobotu 21. 3.  Co přesně si ale pod tím máte představit? Především zábavné a naučné hrátky o vodě a také exkurzi s průvodcem k vodní nádrži Švihov a na zatopené dálniční mosty.

Světový den vody má svou historii již od roku 1992, ve Vodním domě si ho připomenou již po páté. Letos se můžete těšit na komentovanou exkurzi na zatopené mosty, která začne v 10:00 hodin. Pro menší účastníky bude navazovat odpolední program od 14:00. Divadlo Pampeliška si připraví pohádku o počasí a další zábavné hrátky o vodě v atmosféře. Kromě toho na vás čeká vlastnoruční výroba vodních mlýnků. „Představitelka divadla Pampeliška je také autorkou dětských knížek, které je možné zakoupit si přímo ve Vodním domě. Například vydala titul O nebi a zemi aneb meteorologické pohádky. Po představení bude následovat krátká autogramiáda autorky, paní Selingerové,“ prozradila Veronika Dušková, lektorka návštěvnického střediska.

Doplňující informace:

Komentovaná exkurze na mosty začíná v 10:00 hodin. Je nutné si předem rezervovat místo pomocí webového formuláře. Kapacita exkurze je omezena. Na odpolední program pro děti není nutná rezervace. Vstupné na komentovanou exkurzi je 200Kč/osoba, vstupné na odpolední akci je dle platného ceníku Vodního domu.

Veronika Dušková

Kontakt: Veronika.duskova@csop.cz, 602 665 409

2020-05-07T10:20:48+02:00
Přejít nahoru