Stromy oslavily svůj svátek

V neděli 20. října se slavil Den stromů. Tito velikáni si jistě zaslouží naši pozornost, neboť nám přináší spoustu užitku. Co to konkrétně je, se dozvěděli návštěvníci Vodního domu.

Bez vody ani bez stromů by život nebyl možný. Že produkují kyslík, je všeobecně známo, ale že fungují jako klimatizace, už asi tolik lidí neví. Proto Vodní dům nachystal spoustu aktivit o stromech pro děti a jejich rodiče. Celkem se jich zúčastnilo na čtyři desítky návštěvníků. „Novinkou pro mě bylo, že strom funguje jako nejlevnější a nejúčinnější klimatizace když odpařuje vodu ze svého okolí,“ uvedla dvanáctiletá účastnice Klárka.

Aktivity nebyly jediným lákadlem, kromě nich byly ke zhlédnutí také filmy v mobilním planetáriu. A jak jinak než s vodní nebo stromovou tematikou. Planetárium přilákalo přes čtyřicet zvídavých.

Den stromů není poslední letošní akcí Vodního domu. Zájemci se mohou těšit například ještě na výstavu o zatopené obci Zahrádka nebo na exkurzi k opuštěným dálničním mostům u vodní nádrže Švihov. Více informací zájemci naleznou na adrese www.vodnidum.cz nebo na emailu vodnidum@csop.cz.

Veronika Dušková

Kontakt: Veronika.duskova@csop.cz, 602 665 409

2021-10-05T17:56:49+02:00
Přejít nahoru