Připravte se na rozmanitý Den stromů u přehrady Švihov

Vodní dům nabídne návštěvníkům 20. října, na který připadá Den stromů, bohatý program. Na své si přijdou jak děti, tak dospělí. Mezi jinými se budete moci poprvé vydat s průvodcem do běžně nepřístupné zóny na zatopené mosty.

aktuality

Voda a stromy patří bezesporu k sobě. Bez vody ani bez stromů by život nebyl možný. Přijďte společně prozkoumat, jak stromy fungují, jak probíhá fotosyntéza nebo proč jsou stromy nejlepší klimatizací. Akce začne v 11:00 botanickou exkurzí s Ing. et. Mgr. Martinem Klaudysem, pracovníkem AOPK ČR – Správa CHKO Blaník, k opuštěným dálničním mostům na Švihově. Po exkurzi od 14:00 budou pro děti nachystané hravé vzdělávací aktivity. A pro vzdělání malých i velkých akci doplní promítání v mobilním planetáriu. „Mobilní planetárium nebude ve Vodním domě poprvé. Tentokrát sebou přiveze tematické pořady Voda – zázrak života a Život stromů,“ sdělila Veronika Dušková, lektorka Návštěvnického střediska. Promítání bude začínat vždy ve 13:00, 14:00 a 15:00 hodin.

Botanická exkurze na zatopené mosty je již plně obsazená, zájemci se mohou hlásit pouze jako náhradníci. Na promítání v mobilním planetáriu není třeba přihlášení předem. Vstup do planetária je dobrovolný. Více informaci zájemci naleznou na webových stránkách www.vodni-dum.cz nebo na adrese vodnidum@csop.cz.

Veronika Dušková

Kontakt: Veronika.duskova@csop.cz, 602 665 409

2020-03-03T17:27:17+01:00
Přejít nahoru