Prožijte Den Země mezi obojživelníky

16. 4. 2019

Vodní dům chystá v sobotu 27. dubna 2019 oslavu Dne Země. Letošní ročník se zaměří na pozoruhodné obojživelníky, ale nezapomene také na vodní nádrž Švihov, kterou přiblíží návštěvníkům komentovaná prohlídka hráze.

Co dalšího čeká návštěvníky během nabitého dne ve Vodním domě, přiblížila Veronika Bergerová, lektorka v návštěvnickém středisku: „Kromě zábavných aktivit pro děti chystáme také komentované prohlídky hráze vodní nádrže Švihov, kam se běžně lidé nedostanou, protože je z bezpečnostních důvodů veřejnosti nepřístupná.“

Komentované prohlídky hráze začínají v 11:00 a 13:00, sraz účastníků je na recepci Vodního domu vždy minimálně 15 minut před začátkem exkurze. Doporučujeme předem si rezervovat místo pomocí webového formuláře, protože kapacita exkurzí je omezená. Více informací o akci zájemci naleznou na adrese http://kalendar.blanicti-rytiri.cz/ostatni/den-zeme-s-obojzivelniky1 nebo na emailu vodnidum@csop.cz.

Den Země je mezinárodním dnem věnovaným Zemi. Původně tento svátek oslavoval příchod jara. Dnes jeho význam poukazuje více na důležitost životního prostředí. Tento svátek se slaví ve více jak 193 státech světa a k těmto oslavám se připojí i Vodní dům. Letošní téma obojživelníků vhodně propojuje vodu i zemi. Malí návštěvníci se tak mohou těšit na zábavná stanoviště a naučné hrátky, které jim přiblíží život obojživelníků.

2019-04-16T08:28:27+02:00
Přejít nahoru