Oslava Dne vody a třetích narozenin Vodního domu se povedla

25. 3. 2019

V sobotu 23. března se ve Vodním domě slavil nejen Světový den vody, ale také třetí narozeniny tohoto návštěvnického střediska. Vodní dům je otevřen od března 2016 a za tři roky si našel pevné místo mezi oblíbenými turistickými cíli v České republice.

Sobotní počasí bylo slunečné a typicky jarní, čemuž odpovídala i návštěvnost. V průběhu dne přišlo oslavovat více než 140 návštěvníků, kteří si mohli nejenom prohlédnout expozici Vodního domu, ale také si vyrobit tradiční dřevěný mlýnek.

Vlastní oslavu zahájil krátce po poledni Petr Švingr, vedoucí Záchranné stanice pro živočichy Vlašim. Představil její činnost a často nelehkou práci zvířecích záchranářů. Zajímavá byla také ukázka hendikepované káně. Jako překvapení na návštěvníky čekala veverka, která byla do záchranné stanice přijata jako mládě, odchována ve stanici a nyní byla vypuštěna zpět do volné přírody.

80 předem přihlášených účastníků mělo možnost prohlédnout si hráz vodní nádrže Švihov, známější pod názvem Želivka. Ta zásobuje vodou více jak 1,5 milionu obyvatel a její hráz je běžně veřejnosti nepřístupná.

Za tři roky provozu navštívilo Vodní dům více než 79 tisíc osob, hráz s průvodcem si pak prohlédlo přesně 8 005 osob. „Vysoká návštěvnost nás velmi těší a je to ta nejlepší motivace, jak se ještě zlepšovat. Proto i v letošním roce chystáme několik novinek“, naznačuje Kateřina Zemanová, ředitelka Vodního domu, že i v letošní sezóně se můžou návštěvnícii těšit na zajímavé akce a také nové exponáty.

2019-03-25T17:19:03+01:00
Přejít nahoru