Hedvábné malování a exkurze na hráz Želivky

Sobotní deštivé počasí neodradilo návštěvníky Vodního domu a tak se komentované prohlídky hráze zúčastnilo 78 lidí od dětí až po seniory. V učebně Vodního domu pak na návštěvníky čekalo barevné tvoření na hedvábné šátky, kterým provázela výtvarnice Martina Poustecká.

Hráz vodní nádrže Švihov je velkým lákadlem pro turisty ze širokého okolí. To se ukázalo v průběhu celé turistické sezóny, kdy si ji přijížděli prohlédnout lidé z celé republiky. V sobotu 24. listopadu tomu nebylo jinak. I přes deštivé a studené počasí byly oba dopolední termíny zaplněné a prohlídka měla u návštěvníků velký úspěch. V průběhu exkurzí padalo mnoho zvídavých dotazů, především na aktuální stav vody, výšku hladiny při posledních povodních nebo třeba na množství netopýrů aktuálně zimujících v revizní štole.

Během března až listopadu se komentovaných prohlídek hráze vodní nádrže Švihov zúčastnilo celkem 4 295 lidí, z toho 2 368 osob z řad turistů a 1 927 osob z řad žáků, studentů a učitelů.

Po prohlídce hráze čekal na promrzlé návštěvníky výtvarný workshop, během kterého si mohli zájemci namalovat šátek z pravého hedvábí. Připraveny byly speciální barvy, štětce a také fény pro urychlení schnutí. Do tvoření se zapojili jak dospělí, tak děti a vznikala opravdu nádherná dílka.

Děkujeme našemu partnerovi, společnosti Veolia, za finanční podporu této akce a věříme, že šátky budou krásnou památkou na Vodní dům nebo  třeba osobním dárkem pod vánočním stromečkem.

Vodní dům zůstává pro návštěvníky otevřen do 19.12.2018 mimo pondělí od 9:00 do 16:00, pouze venkovní vodní prvky jsou již vypuštěné a zazimované.

2018-12-13T08:23:06+01:0013. 12. 2018|
Přejít nahoru