Vodní dům otevřel a slavil Den vody

V sobotu 25. března oslavil Vodní dům nejen začátek další turistické sezóny, ale především Světový den vody. A protože v mokřadu ve venkovním areálu nežijí pouze žáby, ale i čolci, připravila si lektorka Míša pro návštěvníky novinku – interaktivní naučnou hru právě na téma obojživelníků.

Přesto, že do dubna zbývá ještě pár dní, sobota přinesla opravdu aprílové počasí. I tak si exkurzi na hráz pod vedením průvodkyně Evy Molčanové nenechalo ujít na šest desítek lidí. Velká část z nich poté navštívila i expozici Vodního domu. U dětí byl velký zájem právě o novou hru s názvem „Hurá do světa obojživelníků“, kterou si mohly projít venkovním areálem. „Všechny děti byly moc šikovné a tak si za odměnu odnesly malý dárek. Hra ze světa obojživelníků bude návštěvníkům k dispozici ještě měsíc. Přesněji do 22.4., kdy připravujeme další hru  a novou akci pro veřejnost, tentokrát na Den Země,“ říká lektorka výukových programů Michaela Machalová.

Celkem v sobotu navštívilo Vodní dům asi 90 osob. Převážně šlo o rodiny s dětmi. Po obědě byly pro děti připravené aktivity. Vyzkoušely si ulovit rybu pomocí magnetického prutu, vyrobily si masku žáby nebo hledaly rozdíly a malovaly. Velký zájem byl i o brýle s virtuální realitou, díky nímž se mohli návštěvníci podívat do úpravny vody nebo vyčistit pitnou vodu od mikropolutantů.

2023-04-18T14:20:07+02:00
Přejít nahoru