Netopýři ovládnou Vodní dům

V pátek 20. května se Vodní dům připojí k celostátnímu Festivalu muzejních nocí a nabídne svým návštěvníkům jedinečnou atmosféru setmělé expozice, tajemně nasvíceného atria, ale především se tu představí úžasní okřídlení savci – netopýři.

Vodní dům otevře brány veřejnosti v nevšedních hodinách a to od 19 do 22 hodin. Pro děti i dospělé bude připravený bohatý program. „Těšit se můžete nejen na večerní prohlídku, ale hlavně na dvě komentovaná krmení netopýrů, která proběhnou ve 20.00 a 21:00. Během krmení se posluchači dozví zajímavosti ze života netopýrů, něco málo o jejich anatomii a také poradíme, jak se zachovat, pokud objevíte netopýra třeba na staré půdě nebo vám vletí oknem domů,“ přiblížila lektorka Michaela Machalová.

Pro děti bude také připravená hra, která je provede venkovním areálem a na jejímž konci bude na úspěšné čekat poklad s odměnou. A pokud máte děti akční a kreativní, připravte si s nimi doma netopýří převlek nebo masku, aby atmosféra muzejní noc byla úplně dokonalá.

Akce je realizovaná v rámci programu Českého svazu ochránců přírody „Ochrana biodiverzity“ a koná se v rámci celostátní kampaně Rok netopýrů.

Vstupné na akci je dobrovolné a není třeba se hlásit předem. Více informací zájemci naleznou na adrese www.vodnidum.cz nebo na emailu vodnidum@csop.cz.

Bc. Michaela Machalová

Kontakt: michaela.machalova@csop.cz; 602 665 409

2022-05-04T08:55:13+02:00
Přejít nahoru