Poznejte historii stavby dálnice D1

Vodní dům zve 28.9. od 10:00 na exkurzi k zatopeným dálničním mostům a od 13:30 na přednášku o stavbě dálnice D1. Průvodcem bude publicista a dálniční historik Tomáš Janda.

Vodárenská nádrž, rozkládající se na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny, zásobuje pitnou vodou hlavní město Prahu, středočeskou oblast a části jihočeské a východočeské oblasti České republiky. Oficiálně se toto vodní dílo sice jmenuje Švihov, známější je ale – podle řeky, na níž leží – jako Želivka. 

Takzvané “nedokončené mosty” jsou lákavým turistickým cílem, nicméně leží v ochranném pásmu vodního zdroje, kam je veřejnosti vstup přísně zakázán. Jedinou možností, jak se na toto místo podívat, je tedy exkurze, kterou nabízí Vodní dům.

O historii stavby naší nejdelší dálnice přijedete vyprávět pan Tomáš Janda, který se dlouhá léta zabývá dálniční historií a je autorem několika publikací na toto téma. Jeho přednášky jsou vždy velice zajímavé a plné pozoruhodných a ne vždy tak známých informací. Na exkurzi je třeba rezervace předem, přednáška bude volně přístupná.

2021-10-05T16:19:46+02:00
Přejít nahoru