Poznejte život vodních breberek

V sobotu 29. května můžete ve Vodním domě pozorovat život vodních živočichů opravdu zblízka. Koná se totiž Den vodních breberek a drobounké vodní živočichy bude možné pozorovat nejen vlastním zrakem, ale i pod mikroskopem.

Během sobotního odpoledne se rodiče s dětmi dozví, jak takové breberky chytat, jak se k nim chovat a naučí se je také poznávat. S jakými živočichy se seznámí, záleží na loveckém úspěchu a hlavně na přírodě samotné. Těšit se ale mohou, že uvidí něco, co pravděpodobně ještě neviděli. Neboť většina těchto živočichů je tak malých, že je pouhým okem neuvidíte. Proto Vodní dům nachystal také pozorování pod mikroskopem a představení badatelských pomůcek. „Lovení a pozorování vodních živočichů bývá u dětí velmi oblíbené. Kromě toho je to taky poučné. Děti se naučí poznávat různé druhy vodních živočichů, používat určovací klíče nebo badatelské pomůcky jako jsou např. krabičkové lupy,“ přiblížila akci Eva Molčanová, lektorka v návštěvnickém středisku.

Program bude zahájen ve 13:00 prvním společným lovením breberek. Další lovení budou následovat každou celou hodinu až do 16:00. Vše bude probíhat ve venkovním areálu Vodního domu. Více informací zájemci naleznou na adrese www.vodnidum.cz nebo na emailu vodnidum@csop.cz.

Mgr. Kateřina Zemanová, DiS.

katerina.zemanova@csop.cz, 603 144 743

2021-05-30T16:21:50+02:00
Přejít nahoru