Den otevřených dveří přilákal téměř tři sta návštěvníků

V sobotu 19. září se otevřely návštěvníkům Vodního domu dveře do vodní říše a přírody Podblanicka. Návštěvníci mohli zažít opravdu pestrý program.

Akce se začala rozjíždět pomalu již od rána. Vodní dům byl volně přístupný a venkovní areál obohatily různé zajímavé aktivity. Návštěvníci se mohli seznámit s činností záchranné stanice pro živočichy a vyhrát drobné ceny v kole štěstí. O kousek dál se hrálo veselé divadlo o počasí. Mezi nejoblíbenější aktivity však patřilo broušení hadců, kde si děti mohli vybrousit vlastní kamínek. Nebo rýžování zlata, které si účastníci potom samozřejmě taky odnesli sebou domů. Představilo se také Podblanické ekocentrum z Vlašimi a podnik Povodí Vltavy zase představil zdejší vodní nádrž Švihov. Pro dobrou náladu nechybělo ani jídlo a pití, které zajistil nově otevřený rodinný pivovar Švihov a regionální dodavatelé. 

Akce proběhla v rámci projektu „Kde fondy EU pomáhají“ a současně se uskutečnila také ve Včelím světě v Hulicích. Fotografie z akce můžete shlédnout zde. Budeme se těšit na viděnou na dalších akcích Vodního domu. Více informací naleznete v aktualitách.

2020-10-05T11:10:41+02:00
Přejít nahoru