Vodní dům otevře dveře a nabídne netradiční zážitky

Na sobotu 19. září se otevřou návštěvníkům Vodního domu dveře do vodní říše a přírody Podblanicka. Chystaný Den otevřených dveří, tak nabídne veřejnosti bohatý program.Na sobotu 19. září se otevřou návštěvníkům Vodního domu dveře do vodní říše a přírody Podblanicka. Chystaný Den otevřených dveří, tak nabídne veřejnosti bohatý program.

Už od rána čeká návštěvníky hned několik různých aktivit, během kterých se budou moci seznámit s činností Českého svazu ochránců přírody ve Vlašimi. Ten je totiž mateřskou lodí Vodního domu a letos slaví své 30. narozeniny. Představí se např. Záchranná stanice pro živočichy a společně se zájemci vypustí uzdravené zvířátko zpět do přírody. Podblanické ekocentrum nechá nahlédnout do svých aktivit pro školáky. S místními horninami Vás seznámí zástupci z Domu přírody. Budete si moci vybrousit hadcový kámen, zkusit rýžovat zlato nebo si zahrát hru o geoparcích. V 10:00 a 12:00 uvede divadlo Pampeliška své pohádky o Nebi a Zemi pro nejmenší. Dospělé pak může přilákat v 11:30 a ve 13:00 výstup zástupce Povodí Vltavy s. p., kde se dozvíte blíže o fungování přehrady Švihov. Jelikož akce potrvá celý den, bude připraven prodej regionálního občerstvení a jako novinka se bude čepovat také místní pivo Švihov.

Akci spolupořádá Ministerstvo pro místní rozvoj a operační program EU. Kromě aktivit ve Vodním domě, můžete navštívit i nedaleký Včelí svět, kde naleznete rovněž zajímavou nabídku aktivit. Do Vodního domu není třeba registrace, naopak do Včelího světa se můžete hlásit na adrese: https://www.dotaceeu.cz/cs/jak-ziskat-dotaci/akce/dod/dod-2020/den-otevrenych-dveri-ve-vodnim-dome-a-vcelim-svete . Vstup na akci je zdarma. Do vnitřních prostor si sebou prosím berte roušky.

Veronika Dušková

2020-09-08T15:07:27+02:00
Přejít nahoru