Vodní dům navštívili netopýři

Ve čtvrtek 13. srpna měli návštěvníci Vodního domu možnost zhlédnout živé netopýry a dokonce si je pohladit.  Ukázka netopýrů a další bohatý program se konal v rámci Dne s netopýry.

Akce byla pořádána ve spolupráci s odborníky na netopýry z Českého svazu ochránců přírody Nyctalus. Sám název vypovídá za vše, neboť nyctalus je latinsky netopýr. Hostem byla paní Dagmar Zieglerová a Anna Blahová. Pro návštěvníky připravily poutavou přednášku o životě netopýrů. A nechybělo ani ožehavé téma přenosu nemoci COVID-19. Z uvedeného vyplynulo, že ne všichni netopýři jsou nositelem viru, a pokud s nimi nejsme v přímém kontaktu (manipulace s netopýry či jejich konzumace), bát se rozhodně nemusíme.

Kromě přednášky a ukázky handicapovaných jedinců, byla připravená taky bohatá výtvarná dílničky, kde si děti mohly vyrobit netopýrky z různých materiálů. Akce přilákala přes 40 zájemců. Pokud se podaří, zrealizuje příští rok znovu.

Další akce chystá Vodní dům na září, kdy se můžete těšit např. na přednášku o historii těžby na Podblanicku nebo na Rybí den. Pokud někdo přišel o Den s netopýry, nemusí věšet hlavu, protože akce se opět uskuteční v příštím roce.

Veronika Dušková

2020-08-26T17:12:11+02:00
Přejít nahoru