Poznejte přírodu a pomáhejte zraněným živočichům

Jezdíte rádi na výlety? Baví vás pobyt v přírodě, rádi se něco nového naučíte, chcete se pobavit a zároveň udělat dobrý skutek? Tak právě pro vás máme novinku od Českého svazu ochránců přírody Vlašim. Na letošní turistickou sezónu jsme připravili novou společnou vstupenku na tři naše oblíbené turistické cíle – paraZOO, Vodní dům a Dům přírody.

 

Vstupenka je určena pro rodiny s dětmi, stojí 290Kč a jejím zakoupením přispějete na péči o hendikepované živočichy v paraZOO.

ParaZOO je unikátní expozicí zástupců volně žijících živočichů ČR. Uvidíte zde vydry, mluvícího krkavce, černého čápa, dravce, sovy a řadu dalších zvířat, která byla léčena v Záchranné stanici pro živočichy ČSOP Vlašim, ale pro trvalé následky jejich zranění již nemohou být vypuštěna zpět do volné přírody.

Hlavním posláním této ZOO je seznámit malé i velké návštěvníky se zvířaty žijícími kolem nás, seznámit je s příčinami jejich ohrožování vlivem činnosti člověka a především pak poukázat na možnosti prevence zraňování živočichů.

Nedaleko Krasovic pod horou Velký Blaník stojí Dům přírody Blaníku. Představuje návštěvníkům přírodu CHKO Blaník a národního geoparku Kraj blanických rytířů i slavnou blanickou legendu o spícím vojsku. Jeho provozovatelem je Český svaz ochránců přírody Vlašim.

Návštěvníci zde naleznou expozici věnovanou přírodním, geologickým a kulturně historickým zajímavostem Podblanicka. Blíže poznají některé typy přírodních stanovišť v oblasti, rostliny, které zde rostou a živočichy, kteří zde žijí. Zajímavou formou se návštěvníci seznámí s legendou o blanických rytířích – průvodcem a maskotem Domu přírody Blaníku je blanický rytíř. Dům přírody nabídne jak hravé prvky pro děti, tak hlubší informace o regionu.

2020-05-26T15:00:57+02:00
Přejít nahoru