Vodní dům je opět otevřený!

V úterý 12. května se téměř po dvouměsíční pauze opět otevřou brány do záhad vodní říše. Hned na začátek se návštěvníci Vodního domu mohou těšit na novinky, které je seznámí s vodní stopou nebo chráněnou kuřičkou. Nepřijdou ani o dříve plánovanou výstavu k historii dálnice D1 a další akce.

Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o vodní stopě nebo virtuální vodě, můžete to zjistit právě ve Vodním domě, kde o toto stále aktuálnější téma rozšířili vnitřní expozici. Neméně zajímavá je také chráněná rostlina kuřička hadcová, se kterou vás seznámí venkovní exponát v nadživotní velikosti. Ten pomůže malým i velkým seznámit se například se stavbou květu.

Kromě stabilních exponátů zaměstnanci Vodního domu znovu zpřístupnili výstavu Dálnice Praha – Humpolec v obrazech času. Výstava mapuje historii výstavby známé dálnice D1 v letech 1938 – 1950. Ke zhlédnutí bude ve Vodním domě v běžném otevíracím čase do konce června, kdy bude poslední příležitost k její návštěvě.

Těšit se můžete také na letní akce pro veřejnost. Nejbližší již tradiční akce bude Den vodních breberek, který se uskuteční v sobotu 30. května. Dobrodružný lov drobných vodních živočichů zaujme malé i velké. Ještě podrobnější bádání v přírodě nabídne v sobotu 13. června Den otců. Ten bude příležitostí k seznámení se s nejrůznějšími badatelskými pomůckami. O týden později se uskuteční Setkání s přírodou, které bude zaměřené jak jinak než na netopýry a místní Evropsky významnou lokalitu Želivka.

Podrobnější informace budou postupně zveřejňovány na webových stránkách www.vodni-dum.cz. V případě dotazů mohou zájemci využít e-mailu vodnidum@csop.cz.

Veronika Dušková

2020-05-11T23:34:05+02:00
Přejít nahoru