Tři zajímavé zážitky a jedna vstupenka

Od června se můžete vypravit hned za několika osvěžujícími zážitky k Želivce a nebudete k tomu potřebovat víc než jednu vstupenku. Spřátelená návštěvnická střediska Včelí svět, Vodní dům a expozice Příběh řeky Sázavy nabízí turistům společnou zvýhodněnou vstupenku „Zážitky u Želivky“.

Jedná se o obměnu úspěšné stejnojmenné vstupenky. Zážitky, které návštěvníky čekají nyní, jsou opravdu různorodé. Expozice Včelí svět není tradiční muzeum, ale představuje moderním způsobem život včelstev a včelaření. Lidé se například mohou projít velkým včelím úlem nebo využít různých interaktivních prvků, které je seznámí třeba s anatomií včely.

Zhruba jeden kilometr od Včelího světa, nedaleko řeky Želivky, se pak nachází návštěvnické středisko Vodní dům. To nabízí jak jinak než zážitky s vodou. Návštěvníci mají možnost objevovat vodu všemi smysly, nevynechají přitom ani chuť. Kromě vnitřní expozice se ve Vodním domě nachází také venkovní atrium s vodními herními prvky.

Za Příběhem řeky Sázavy je potřeba se vypravit ještě asi sedm kilometrů do Zruče nad Sázavou. Novou expozicí návštěvníky provede sama řeka Sázava a povypráví jim svůj příběh od prvního osídlení až po dnes.

Prodej společných vstupenek bude zahájen od června 2020, na kterémkoli ze tří avizovaných míst. Pro zájemce jsou nachystané různé kategorie vstupenek, pro jednotlivce (zlevněné/obyčejné) i pro rodiny 2+3. Společná vstupenka se návštěvníkům vyplatí. Kromě slevy na vstupném totiž nabízí i bonus v podobě kávy nebo čaje zdarma k zákusku v Penzionu Pod zámkem nebo nápoje zdarma k jídlu v Hotelu Zruč.

Podrobnější informace naleznete na webových stránkách poskytovatelů.

Veronika Dušková

2020-05-07T10:08:45+02:00
Přejít nahoru