Co má společného klima a historie vodní nádrže?

Opravdu se dá spojit klimatická změna s historií stavby vodní nádrže? To se dozvíte ve Vodním domě v sobotu 21. 9. Budete moci načerpat jak zážitky tak zajímavé informacemi. Na své si přijdou téměř všichni. Vodní dům totiž chystá přednášku o historii stavby vodní nádrže Švihov a zároveň přivítá mobilní planetárium.

Tento den začne v 10:00 hodin komentovanou prohlídkou na hráz vodní nádrže Švihov. Na ni bude v 11:00 navazovat přednáška o historii stavby vodní nádrže Švihov.  O pozoruhodné stavbě největší přehrady na pitnou vodu ve střední Evropě povypráví pan Ing. Jan Plechatý, který byl na stavbě od roku 1969 ve funkci technického dozoru.

Odpoledne pak nabídne mobilní planetárium promítání. O co se jedná, přiblížila Veronika Dušková, lektorka Návštěvnického střediska: „Odpoledne připravíme promítání několika snímků na planetární kupoli. Chceme návštěvníkům přiblížit moderní a srozumitelnou formou aktuální témata jako je například klimatická změna.“ Promítání je vhodné pro návštěvníky všech věkových kategorií. Filmy se budou spouštět vždy ve 13:00, 14:00 a 15:00 hodin. Těšit se můžete na téma vody jako zázraku přírody a klimatickou změnu v současnosti i budoucnosti.

Vstupné na přednášku a do planetária je dobrovolné. Kapacita planetária je omezená, proto doporučujeme zarezervovat si místo pomocí formuláře na webových stránkách www.vodni-dum.cz. Kapacita exkurze na hráz je již naplněna, zájemci se mohou hlásit jako náhradníci na adrese vodnidum@csop.cz.

2019-09-06T10:12:32+02:00
Přejít nahoru