Staňte se adoptivním rodičem netopýra Lumíra

29. 5. 2019

Hendikepovaný netopýr rezavý jménem Lumír je velmi oblíbený především u menších dětí, které si ho mohou nakrmit při některém z komentovaných krmení. Nyní hledá adoptivní rodiče.

Lumír byl přijat v lednu roku 2015 jako probuzený hibernant (něco ho vyrušilo ze zimního spánku) a při svém příliš brzkém opuštění úkrytu se zarnil. Lumíra nalezli vysíleného se zlomenými prsty na levém křídle. Zranění se podařilo vyléčit, ale křídlo bohužel zůstalo částečně nefunkční a Lumír proto nemohl být vrácen zpět do volné přírody. Dva roky tedy strávil v péči organizace Nyctalus, která se zabývá péčí o nalezené zraněné a trvale hendikepované netopýry.

V létě 2017 se Lumča nastěhoval do Vodního domu, kde se pravidelně účastní komentovaných krmení a výukových programů s dětmi. Během programů se děti dozví zajímavosti ze světa netopýrů, mohou si Lumíra pohladit a na závěr také nakrmit.

Péče o hendikepovaného netopýrka není náročná – žije v prostorné voliéře, kterou pravidelně čistíme, samozřejmostí je vydatná strava v podobě moučných červů. Těch Lumír spořádá opravdu velké množství. Na zimu se pak stěhuje do chladného sklepa, kde přezimuje.

Pokud byste nám chtěli s péčí o Lumíra pomoct, uvítáme finanční příspěvek na jeho krmení v částce 800Kč/rok. Stanete se tak jeho adoptivními rodiči. Rádi vám Lumíra představíme osobně, budete ho moct nakrmit a také získáte dvě rodinné vstupenky do Vodního domu zdarma.

Zájemci o adopci se nám mohou ozvat na email vodnidum@csop.cz. Moc děkujeme za vaši podporu.

2019-05-29T11:51:39+02:00
Přejít nahoru