Na oslavu Dne vody do Vodního domu

22. 3. 2019

K oslavám Světového dne vody se v sobotu 23. března 2019 připojí i Vodní dům, který zve na komentovanou prohlídku hráze vodní nádrže Švihov na Želivce, představení činnosti záchranné stanice ve Vlašimi a výrobu tradičních dřevěných vodních mlýnků.

Světový den vody se slaví pravidelně už od roku 1993 a je zaměřen na čistotu a ochranu vod a na šetření vodními prostředky. Tato každoroční kampaň si klade za cíl připomenout lidem na celém světě význam vody a potřebu ochrany vodních zdrojů. Světový den vody je každoročně spojen s řadou akcí, během nichž může veřejnost mimo jiné navštívit mnohdy nepřístupná místa spojená s vodou.

Oslavte s námi Světový den vody ve Vodním domě v sobotu 23.3. Od 12:00 na vás čeká představení činnosti Záchranné stanice pro živočichy Vlašim – ukázky hendikepovaných živočichů, povídání o nesnadné úloze zvířecích záchranářů a vyprávění o zajímavých zvířecích pacientech.

Od 13:00 a 14:00 proběhou dvě komentované prohlídky hráze vodní nádrže Švihov, na které je třeba se předem zaregistrovat pomocí webového formuláře.

V průběhu celého odpoledne si pak můžete vyrobit krásné dřevěné mlýnky, které udělají radost dětem i dospělým.

2019-03-13T10:39:53+01:00
Přejít nahoru