Vodníci a víly měli dostaveníčko ve Vodním domě old

Únor je měsícem masopustu a karnevalové veselí se nevyhnulo ani Vodnímu domu. Dostaveníčko si zde totiž dali vodníci, víly, rusalky, ale i jiné pohádkové bytosti.

V sobotu 9. února proběhl ve Vodním domě první ročník vodnického masopustního reje a zábava to byla náramná. Na děti i rodiče čekalo mnoho  soutěží, mimo jiné přenášení balónků štolovým přivaděčem nebo hlavičkovaná, ve které soutěžili tatínci, kteří mohli vyhrát šperk v podobě skleněné kapičky. V dětských soutěžích na všechny účastníky čekaly drobné odměny v podobě hraček, knížek nebo třeba pexes s rybami.

Nechyběly ani společné tanečky nebo vláček, který provedl všechny účastníky Vodním domem. Součástí byla prohlídka expozice se zasvěceným komentářem místního vodníka Želiváka, který ostatním vodníkům a dalším bytostem prozradil, jaká je vlastně voda v přehradě a kdo mu do jezírka chodí lovit ryby.

Věříme, že si všichni účastníci sobotní vodnické odpoledne užili a těšíme se už teď na další ročník. Fotogalerii z akce si můžete prohlédnout na našem FB profilu nebo v reportáži Benešovského deníku.

2019-02-28T10:29:07+01:0028. 02. 2019|
Přejít nahoru