Architektonické řešení VODNÍHO DOMU

Nová budova VODNÍHO DOMU vyroste ve zcela volné, nezastavěné krajině. Bylo proto nezbytné, aby nová budova, postavená „na zelené louce“, okolní přírodu nenarušila nebo ještě lépe, aby se stala její přirozenou součástí.

Tomuto pojetí odpovídá minimalistický design stavby, která je částečně zapuštěna do terénu a použití přírodních materiálů, vyskytujících se v této lokalitě.





Stavba je dílem architektů z ateliéru AND. 


Návrhu se dostalo ocenění již před zahájením výstavby - získal v 9. ročníku soutěže „Český energetický a ekologický projekt roku 2010“ cenu České komory autorizovaných inženýrů a techniků. Odborná porota ocenila právě ohleduplné umístění stavby, její nízkoenergetický standard, využití místních přírodních materiálů a zapojení do okolní volné krajiny bez narušení jejího půvabu a přirozeného tvarování.